Maud wint landelijke broodjeswedstrijd

Maud wint landelijke broodjeswedstrijd

Onze eigen kok Maud van de Velden heeft samen met chef-kok Frank Willems de landelijke Pastridor Sandwich Showdown gewonnen met haar creatie: Het Broodje Maud. Een bijzonder broodje dat zelfs door het populaire Instagram-account @broodjestester met een 9 werd beoordeeld!

Maud volgt de zelfstandige koksopleiding niveau 3 aan het Koning Willem I College in Cuijk en zit momenteel in haar laatste jaar. De liefde voor koken was er al vroeg; 'ik vind de keuken altijd al interessant, daarom ben ik met de koksschool begonnen.' Bij de Bungelaer geniet Maud vooral van de sfeer; 'Het leukste aan werken bij De Bungelaer is de gezelligheid van de collega's. Ik kan altijd met iedereen lachen.'

Toen chef Frank haar vroeg om mee te doen aan de broodjeswedstrijd, zei ze direct ja. Tijdens de voorronde maakte het duo een broodje met paling, maar voor de finale wilden ze iets totaal anders. Ze besloten te experimenteren met gefermenteerde sojabonenpasta (ssamjang) en dat pakte fantastisch uit. Het broodje Maud bestaat uit een lampinja broodje met ssamjang-mayo, kip, rucola, Amsterdamse ui van Kesbeke, gefrituurde uitjes en wilde rijst, een verassende combinatie van structuur en smaak. 'Ik vond eigenlijk alles leuk aan de wedstrijddag: het broodje maken natuurlijk, de uitreiking en de gezelligheid van de mensen. Toen we wonnen, waren we ontzettend blij met de uitslag.'

Team de Bungelaer is ontzettend trots op Maud en Frank voor deze prachtige prestatie. En goed nieuws: Het broodje Maud is nu verkrijgbaar bij Restaurant De Bungelaer. Dus kom gauw proeven waarom dit award-winning broodje de beste van Nederland is!